Wageveld haardhout

Waar let je op bij het kopen van toilettegels?

Geplaatst op

Het toilet is misschien wel de kleinste ruimte in huis, maar dat betekent niet dat je er geen aandacht aan hoeft te besteden. Met de juiste tegels kun je van deze ruimte iets bijzonders maken. Of je nu gaat voor een tijdloze look, een gedurfde kleur of juist een speels patroon, de keuze van je toilettegels bepaalt de uitstraling van de ruimte. Maar hoe kies je de juiste tegels en waar moet je op letten? In deze blog geven we je inspiratie en tips om de perfecte tegels voor jouw toilet te vinden.

Stijl en uitstraling: klein, maar krachtig

De stijl van je toilet is een belangrijke eerste overweging. Wil je een rustige en tijdloze ruimte, dan zijn neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige een veilige keuze. Deze tinten zorgen voor een frisse en ruime uitstraling, zelfs in een klein toilet. Denk bijvoorbeeld aan strakke, glanzende wandtegels in een lichte kleur gecombineerd met subtiele vloertegels. Zo houd je de ruimte eenvoudig en elegant. Wil je juist iets meer karakter toevoegen aan het toilet? Dan zijn donkere of gedurfde kleuren een interessante optie. Diepe kleuren zoals donkerblauw, antraciet of zelfs zwart geven het toilet een luxueuze en moderne uitstraling. Combineer dit met een speels mozaïek of een accentwand voor extra effect.

Grootte en formaat: wat werkt het beste?

Bij het kiezen van toilettegels is het formaat van de tegels minstens zo belangrijk als de kleur. In een kleine ruimte zoals het toilet is het vaak beter om te kiezen voor kleinere tegels of rechthoekige tegels die verticaal worden gelegd. Dit geeft een ruimtelijker effect en voorkomt dat de ruimte te druk oogt. Denk bijvoorbeeld aan metro tegels of mozaïek tegels, die een klassiek en stijlvol gevoel geven. Aan de andere kant kunnen grote vloertegels ook goed werken, zeker als je een rustige en strakke look wilt creëren. Kies bijvoorbeeld voor een groot formaat vloertegel in een matte afwerking, die mooi doorloopt op de wanden. Dit zorgt voor een moderne en serene uitstraling, en het minimaliseert het aantal voegen.

Praktische aspecten: duurzaamheid en onderhoud

Toilet Tegels moeten niet alleen mooi zijn, maar ook praktisch. Omdat het toilet een ruimte is die dagelijks wordt gebruikt, is het belangrijk dat de tegels gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vocht. Voor de vloer is het aan te raden om te kiezen voor tegels met een anti-sliplaag, zodat je ook bij natte omstandigheden veilig blijft. Keramische tegels zijn een populaire keuze voor toiletten omdat ze duurzaam, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch zijn. Ze zijn bestand tegen vlekken en vocht, en zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Voor de wanden kun je kiezen voor glanzende tegels, die het licht reflecteren en de ruimte groter laten lijken. Mat afgewerkte tegels geven juist een rustige en chique uitstraling.

Durf te spelen met patronen en texturen

Hoewel het toilet vaak klein is, betekent dat niet dat je creativiteit moet inperken. Integendeel! Juist door te spelen met patronen en texturen kun je deze ruimte bijzonder maken. Denk aan visgraatmotieven, geometrische vormen of tegels met een reliëf. Zo voeg je diepte en dynamiek toe aan de ruimte. Een populaire trend is het gebruik van verschillende tegeltypes in één ruimte. Combineer bijvoorbeeld grote, rustige vloertegels met gedurfde, grafische wandtegels. Dit zorgt voor een speels en persoonlijk effect. Of kies voor een accentwand in een contrasterende kleur of patroon om een eyecatcher te creëren.

Bezoek een showroom voor inspiratie

Met zoveel keuzes en mogelijkheden kan het lastig zijn om de juiste tegel te vinden. Het helpt om de tegels in het echt te zien en te ervaren. Toilet tegels komen pas echt tot hun recht wanneer je ze kunt zien in verschillende opstellingen en lichtinvallen. Bezoek daarom een showroom en laat je inspireren door de verschillende stijlen, formaten en materialen. Zo krijg je een goed beeld van wat er mogelijk is en kun je een weloverwogen keuze maken.

Maak van je toilet een stijlvolle ruimte

Het kiezen van de juiste tegels voor je toilet kan een groot verschil maken in hoe de ruimte aanvoelt. Of je nu kiest voor strak en minimalistisch, warm en natuurlijk, of juist gedurfd en modern, met de juiste tegels geef je deze kleine ruimte een grootse uitstraling. Met oog voor stijl, praktisch gebruik en een beetje creativiteit maak je van je toilet een plek die gezien mag worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site lees je tal van leuke blogs waar je zeker je voordeel mee kunt doen als het gaat over woondesign.

Contactgegevens

Via info @ wageveld-haardhout.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden